Bosanac sramnom izjavom pokušao da se izvuče za porodično nasilje: "Ne mogu joj ništa, teža je od mene"

Regionalni sud u austrijskom Ajzenštatu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (30) na devet meseci uslovno i kaznu od 1000 evra zbog nasilja u porodici.

Međutim, ono po čemu je ovo suđenje bilo specifično jeste način na koji je, sad već osuđeni nasilnik, pokušao da izbegne kaznu. Naime, kako prenose mediji, on je tvrdio da nije mogao da povredi ženu (26) jer je ona puno teža od njega.

“Prosto, to nije moguće, ja imam 55 kilograma, a ona 79”, rekao je nasilnik.

Međutim, prema tačkama optužnice, tokom devetogodišnjeg zajedničkoh života, on ju je fizički maltretirao, udarajući je pesnicama, a u nekoliko navrata je njenom glavom udario u zid.

“Možda je jesam nekoliko puta ošamario, dlanom, ali to je sve”, izjavio je pred sudijom.

Žena se sa decom iselila je u novembru prošle godine, a on, kao nezaposlena osoba, plaća mesečnu alimentaciju od svega 135 evra.

Advokat odbrane je pokušao da opravda klijenta, tvrdeći da slike i selfiji, koje je postavljala njegova partnerka pokazuju sasvim drugi odnos. Međutim, kako prenose mediji, sve je to delovalo prilično besmisleno. Tokom suđenja, svedočila je i žrtva koja je rekla da je alkohol bio najveći problem.

“Kada bi pio, tada je bilo jako loše”, rekla je ona.

Tokom svedočenja je rekla da ju je u decembru presreo na ulici i odvezao u Berlin. Kasnije je uzeo njen telefon, slao poruke, tvrdeći da je dobro.

“Nemam ni trunke sumnje da se sve tako dogodilo”, izjavio je sudija tokom izricanje presude, a državljanin BiH je navodno prihvatio presudu i nije najavio žalbu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *