(FOTO) Teška nesreća na M18: Sudar pet vozila, poginula jedna osoba

Ogromne saobraćajne kolone stvorile su se na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, tačnije na predjelu Stupara. U nesreći je učestvovalo čak 5 putničkih automobila.

Pričinjena je velika materijalna šteta na vozilima. Jedno lice je nažalost smrtno stradalo piše Crna-Hronika.

MUP TK Operativni centar je potvrdio nesreću na ovom putu.

– MUP-a TK oko 19.15 sati je obavješten da se na magistralnom putu M18 u mjestu Prijanovići dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo pet putničkih motornih vozila. Tom prilikom, nažalost, jedno lice je smrtno stradalo – kazala nam je.

Dodala je da su smrt konstatirali dežurni ljekar Doma zdravlja Kladanj.

S obzirom na to da iz Tuzle nije moguće stići do Sarajeva regularnim putem, saobraćaj je usmjeren na Banoviće, Zavidoviće i Zenicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Ostale servisne informacije iz saobraćaja

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina i dalje savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

I sutra u terminu od 09 do 14 sati zbog radova na redovnom održavanju tunela Karaula (M-18 Olovo-Kladanj) vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *