Ista krv i isti cilj, ali slovo razlike: K ili V – pitanje je sad?

Sve što je lepo ima kraj. Dobro, a i ono ružno nekada mora proći, ali to nije bitno. NBA liga je došla do kraja, do samog finala i do utakmica koje će doneti odgovor na pitanje – ko je trenutno najbolji košarkaški klub na svetu? Na jednoj strani je Srbin, Nikola Jokić, predvodnik Denver Nagetsa, a na drugoj strani je opet Srbin. Opet Nikola, a i opet Jo… Zapravo, on je Nikola Jović, a i nije baš predvodnik Majami Hita, ali, nema ni veze.

Srbija je ponovo na neki način uspela da se iscrta na košarkaškoj mapi sveta, nisu Orlovi uspeli da se okite medaljom na prethodnom Evrobasketu, ali, pojedinci su pokazali koliko i šta mogu, pa će jedan Srbin uskoro na svojoj ruci imati i prsten namenjen pobedniku NBA lige.

S jedne strane udara Nikola, a takođe, i sa druge strane udara Nikola. Nisu udarci istog intenziteta, jedan se dugo kalio i dugo radio da bi stigao dovde, dok ovaj drugi još nije završio ni srednju školu. Međutim, ne sme se zaboraviti da je i on tu, da se bori i da traži svoju priliku.

Jokić je odavno pokazao da je među najboljim košarkašima u NBA ligi, dva puta je osvajao MVP nagradu, mogao je možda osvojiti i svoju treću ove sezone, ali, zar je to bitno kada se bori za ono najvažnije i ono što će ga uklesati u istoriju ovog takmičenja?

Nikola iz Majamija opet nije baš udarna igla svoje ekipe, ali, ume ponekad da zaigra, opali poneku trojku, odigra odbranu, sve u svoje vreme. Pa, ni ovaj drugi u prvoj sezoni nije baš bio to što je sad.

Kada se pominje ovo finale, mnogima su usta puna samo jednog Nikole, onog dosta poznatijeg, onog koji vodi glavno kolo u ekipi Denvera. Od njega dosta toga, ako on bude igrao dobro, igraće i čitav Denver. Ako ne bude, Denver mora da se uzda u druge, ali su mu “krila potkresana”.

Opet, Jović na sebi nema taj pritisak, on je više u ovim momentima podrška saigračima, podrška Džimiju Batleru, Dankanu Robinsonu, Maksu Strusu, on će ih gledati iz najbolje pozicije u Areni, što nije nimalo nezahvalno.

Na svetu postoji ogroman broj košarkaša, milioni i milioni. U SAD-u, dete prvo dobije košarkašku loptu, pa tek onda cuclu, a zamislite kakvu privilegiju ima Nikola Jović što se nalazi u timu Majami Hita, što konkuriše za tim i što ima priliku da “sa najboljeg mesta” gleda NBA finale.

Nije to mala stvar, nije nevažno.

Ko zna, dok su oči uprte u jednog Nikolu, možda drugi baš zasija, a opet, možda i ne dobije priliku da zaigra. Ali, pred njim je budućnost.

Sve je moguće u ovom finalu, možda Denver “pometla” Majami, Jokić osvoji prsten, a onda se vrati u svoj Sombor i mirno sačeka Mundobasket sa reprezentacijom. Možda opet Hit uspe da iznenadi Denver, prsten uzme Nikola Jović i da pohvali kako je postao šampion NBA lige pre nego li je završio srednju školu.

Sve je moguće, ali jedno je sigurno – Srbija je zemlja košarke i dobiće novog “gospodara” prstena, pored četvorice veličanstvenih

Zaigraj omiljene košarkaške lige jer ti opklade postaju dobitne čim tim na koji se opkladiš povede sa 18 poena razlike – u bilo kom trenutku meča, nevezano za konačan rezultat. Idi na Superprednost i saznaj više.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *