Pregledano 8.000 slika, nađen "relevantan dokaz"? Ovako je izgledala pretraga jezera u slučaju Medlin Meken

Policija je prošle nedelje pokrenula pretragu u portugalskom rezervatu kako bi pronašli nove dokaze u slučaju nestale Medlin Meken.

Pripadnici policije odlučili su se na ovaj korak nakon što su dobili dojavu da je Kristijan Brukner, glavni osumnjičeni za Medlinin nestanak, često posećivao ovaj deo Portugala u periodu od 2000. do 2017. godine.

Iako vlasti još uvek ne žele da otkriju koje su predmete pronašli, ono što je poznato je da su svi oni poslati u Nemačku na veštačenje.

Portugalski list Correio da Manha izvestio je da je policija navodno pronašla “relevantan dokaz”, ali nisu otkrili o čemu se tačno radi. 

Nemačka policija je danas rekla da je “zaplenila brojne predmete u rezervoaru” i da će oni biti pregledani narednih dana.

Odvojeno od ove potrage, policija je saopštila da će ponovo pokrenuti istragu nakon što su na Bruknerovim fotografijama otkrili neke tragove.

Portugalska policija na ovom slučaju sarađuje sa kolegama iz Velike Britanije i Nemačke. Oni su do sada detaljno pretražili oblast površine 25 kilometara. Službenici su dane provodili češljajući obalu oko jezera, ostavljajući za sobom gomilu šuta.

Specijalne jedinice su čamcima pretraživale jezero, a angažovani su i psi tragači. U ovom delu zemlje nebo je bilo zatvoreno za letenje, pa su snage mogle da angažuju i bespilotne letelice kako bi prostor pregledali i iz vazduha.

Policija je 2008. godine već pretraživala ovaj deo zemlje, nakon što je advokat Markos Arago Koreja tvrdio da je od izvora bliskih podzemlju saznao da je tu sahranjena Medlin Meken. Očekuje se da će još dva regiona u blizini grada Praja da Luz u kom je Medlin poslednji put viđena, takođe biti pretraženi.

Do sada je pregledano više od 8.000 fotografija koje pripadaju Kristijanu Brukneru.

Kristijan Brukner, koji u nemačkoj služi kaznu zbog silovanja, više puta je u pismima negirao da je on kriv za otmicu male Medlin, piše Independent.

“Ja nisam čudovište, nemam nikakve veze s njenom otmicom. Svet veruje da sam ja ubio Medlin ali nisam”, rekao je on nedavno.

Nemački javni tužilac Kristijan Volters rekao je da postoje naznake da bi u rezervatu jezera mogli da pronađu dokaze u vezi sa slučajem Medlin Meken, ali da još uvek ne želi da iznosi detalje.

“Nikada nismo rekli da je Medlin nestala u delu koji pretražujemo”, dodao je on.

On nije želeo da precizira da li je prijava para jedan od razloga za pokretanje istrage u rezervatu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *