Problemi za UEFA: Delegirali sudiju za finale LŠ, pa ga menjaju zbog političkih uverenja?

Iako je UEFA odredila Simona Marčinjaka za glavnog arbitra finala Lige šampiona, čini se kao da Poljak neće deliti pravdu zbog poslednjih dešavanja u kojima je učestvovao.

Marčinjak je u tekućoj sezoni jedan od najboljih sudija, ako ne i najbolji na čitavom svetu. Sudio je u finalu Svetskog prvenstva, a delio je pravdu i na nekim veoma važnim utakmicama širom Evrope u toku prethodnih 365 godina.

Delegiran je i za finale Lige šampiona, ali… Organizacija koja se zove “Nikada više”, a koja se bavi prevencijom rasizma i drugih oblika diskriminacije, podnela je prijavu protiv Marčinjaka zbog nedavnih dešavanja u kojima je učestvovao.

Naime, Marčinjak je bio na sastanku sa Slavomirom Mencenom, jednim od posrednika desničarske stranke Konfederacija, a događaj je održan 29. maja.

– Marčinjak je prisustvovao na nedavnom događaju koji je organizovao čelnik poljske krajnje desnice, Slavomir Mencen, poznat po svom sloganu u pet tačaka. Protim svmo Jevreja, homoseksualaca, abortusa, poreza i Evropske unije. Stranka je poznata po svom ekstremnom stavu prema etničkim manjinama, migrantima, izbeglicama, LGBT osobama i pravima žena – stoji u saopštenju organizacije “Nikad više”, koja želi da se Marčinjak skloni od svih mogućih dešavanja.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *