Škola na Vračaru ostaje škola. Djeca će normalno ići u ustanovu u kojoj su ubijeni njihovi vršnjaci

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Kako se navodi, pomenta škola će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni dio u znak sjećanja na djecu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

“Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloljetnog Kosta K.

Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije djece i roditelja, dodaje se u saopštenju.

Zahvaljujemo roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na razumijevanju i podršci”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

 

Ukoliko sud i psihijatri procijene da je Kosta K. opasan po okolinu, što uopšte nije sporno, on može ostati zaključan u psihijatrijskoj bolnici.

Kosta Kecmanović (13), koji je smješten 3.maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet đaka i pripadnika obezbeđenja, a ranio petoro mališana i nastavnicu istorije.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *