Stefan Krkobabić: Deeskalacija da, ali imperativ ostaje Zajednica srpskih opština

Potpredsednik Partije i šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – solidarnost i pravda Stefan Krkobabić povodom aktuelnih dešavanja na severu Kosova i Metohije izričit je “Deeskalacija DA, ali imperativ ostaje formiranje Zajednice srpskih opština!”

“Kurti je načinio prvi, nerazumni korak u rušenju dogovorenog. Sada je na Međunarodnoj zajednici, pre svega na Sjedinjenim Američkim Državama, da ga primoraju da se vrati dva koraka unazad.

Uklanjanje policijskih snaga iz opštinskih zgrada, kao i nametnutih upravitelja i hitno formiranje zajednice srpskih opština su preduslov za nastavak više nego neophodnog dijaloga. Dosadašnji paralelni monolozi, koji očigledno ne daju rezultat moraju da ostanu iza nas”, pojasnio je Krkobabić i zaključio:

“Kada govorimo o crvenim linijama, a na njih smo na političkoj sceni Srbije prvi ukazivali, to su za nas iz PUPS- a i dalje: zaštita imovine naših ljudi na Kosovu i Metohiji, zaštita imovine države Srbije, kao i puna zaštita naših svetinja”, stoji u saopštenju PUPS – Solidarnost i pravda.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *