Treći dan potrage za dečacima nestalim u Dunavu kod Apatina: Porodica poslala apel za pomoć

Dečaci starosti 9 i 10 godina nestali su pre tri dana u, kako se sumnja, Dunavu kod Apatina. Za njima tragaju ronioci Žandarmerije, pretražuju i dno reke sonarom, ali im je, prema rečima Komandira Igora Grcića potraga za dečacima otežana zbog višeg vodostaja reke, kao i zbog nulte vidljivosti.

Porodica i prijatelji nestalih dečaka mole za pomoć i apeluju na sve koji mogu da izađu sa čamcima i opremom kojom mogu da pomognu na bilo koji način – da dođu i pomognu.

Podsetimo, dečaci, koji imaju deset i jedanaest godina, nestali su u ponedeljak u poslepodnevnim satima kod obale Dunava u Apatinu. Poslednji put su viđeni u blizini Kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag.

 

Igor Grcić ističe da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve svoje raspoložive snage i da se uključila i Ronilačka žandarmerija.

– Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja – navodi Grcić.

Ukazuje da je trenutno na Dunavu veoma visok vodostaj za ovo doba godine i da je veoma jaka vodena struja.

– Sama činjenica da je ovo nulta vidljivost u vodi, znači ne postoji nikakva vidljivost, otežava potragu – naglašava komandir Ronilačke jedinice.

Dodaje da pronađeni bicikli ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i da je odatle i krenula potraga za njima.

Grcić posebno apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom boravka na vodi i u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.

– Pogotovo apelujem na roditelje s malom i maloletnom decom da decu ne puštaju bez nadzora, odnosno da u letnjoj sezoni ne puštaju na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude – apeluje Grcić.

Porodice mole sve one koji su videli dečake ili imaju neke informacije da se jave na telefone 061-1476221 ili u policijsku stanicu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *