Tviter danas vredi trećinu sume koju je platio Mask: Haos u kompaniji "došao im glave"

Fond Fideliti smanjio je svoju procenu vrednosti Tvitera usred haosa u kompaniji. Procenjeno je da platforma društvenih medija može da vredi samo trećinu svoje vrednosti u poređenju sa onim kada ju je Ilon Mask kupio u oktobru.

Prema mesečnom izveštaju, Fidelitijev Blue Chip Growth Fund izvestio je da je njegov udeo u Tvitteru vredeo 6,55 miliona dolara krajem aprila. To je znatno manje u odnosu na 19,66 miliona dolara koliko je fond Fideliti rekao da je njegov udeo vredeo u oktobru, dok je Mask završavao kupovinu.

Revizija implicira da bi Tviter mogao ukupno vredeti samo 15 milijardi dolara, za razliku od Maskove kupovne cene od 44 milijarde dolara.

Fideliti nije dao objašnjenje ovog smanjenja, niti je pojasnio kako je došao do svoje procene, ali se pad vrednosti poklapa sa široko rasprostranjenom javnom kritikom Maskovog pogrešnog donošenja odluka, piše CNN.

Pod Maskovim nadzorom, Tviter je otpustio veći deo svog osoblja, izgubio mnoge oglašivače i krenuo u problematično uvođenje usluge plaćene pretplate i kraj tradicionalne verifikacije korisnika, što je u nekim slučajevima dovelo do lažnog predstavljanja brendova.

Fideliti je više puta umanjila vrednost Tvitera. Njegov udeo je vredeo 8,63 miliona dolara u novembru, a zatim 7,8 miliona dolara u januaru. Ovonedeljne brojke je prvi objavio Blumberg.

Izveštaj Fidelitija je datiran 28. aprila, tako da ne odražava nedavne promene u rukovodstvu Tvitera. U maju je Mask najavio da će bivša izvršna direktorka oglašavanja NBC Universal-a Linda Jakarino preuzeti mesto generalnog direktora Tvitera, iako je Musk rekao da će nastaviti da igra značajne uloge kao izvršni predsednik i glavni tehnološki direktor.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *