Važna vest za srpske kamiondžije: Mađarska udvostručila broj dozvola

Mađarska je udvostručila broj dozvola za kamione iz Srbije za ovu godinu, odlučeno je na sastanku Mešovite komisije dve zemlje za drumski prevoz putnika i tereta, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su istakli, na taj način je praktično, ispunjen dogovor ministara građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije – Gorana Vesića i ministra građevinarstva i investicija Mađarske – Janoša Lazara od pre nekoliko meseci.

Sastanak srpsko-mađarske Mešovite komisije održan je u sredu, u onlajn formatu, na inicijativu Srbije, a na sastanku su razmatrana pitanja bilateralne robne razmene i učešća drumskog saobraćaja u toj razmeni, kao i prevoza tereta na teritoriji dve države, i prevoza putnika.

Kao rezultat sastanka, uvećan je broj dozvola za prevoz tereta u ovoj i narednim godinama.

Tako je srpskoj strani udvostručen broj dozvola za/iz treće države, sa 2.000 na 4.000 i to – 1.500 dozvola za vozila koja imaju minimum EVRO 5 i 2.500 za vozila sa minimum EVRO 6 motorima.

Uz potpuno liberalizivanje dozvola za bilateralne i tranzitne prevoze za vozila sa minimum EVRO 5 motorom, to će potpuno zadovoljiti potrebe Srbije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno da se za 2024. godinu srpskoj strani dostavi i 500 bilateralnih dozvola za sve kategorije vozila, te 1.500 bilateralnih i 1.500 tranzitnih dozvola za vozila za minimum EVRO 3 motorom.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *