Žena koja je optužila Bajdena za polno zlostavljanje prebegla u Rusiju

Bivša službenica koja je optužila Džoa Bajdena za seksualni napad prebegla je u Moskvu i razgovarala sa ruskim državnim medijima na konferenciji za novinare koja je trajala nekoliko sati.

Tara Rid privukla je naslovne strane tokom predsedničke trke 2020. godine, kada je optužila tadašnjeg kandidata Bajdena da ju je seksualno uznemiravao i napadao kada je radila u njegovoj kancelariji u Senatu 1993. godine.

Bajden je snažno demantovao njene tvrdnje, a nijedan njegov bivši zaposleni nije rekao da je ikada bio svedok ili čuo za bilo kakvu vrstu seksualnog nedoličnog ponašanja u njegovoj kancelariji u Senatu.

U intervjuu za MSNBC 2020. godine, Bajden je rekao da “nedvosmisleno kaže da se to nikada, nikada nije dogodilo.”

Rid se kasnije suočila sa pitanjima o svom kredibilitetu, uključujući i svoje obrazovanje i druge akreditive.

Nakon što je godinama bila van medijskih stubaca, Ridova se u utorak pojavila u Moskvi, gde je sedela pored osuđene špijunke Kremlja Marije Butine i odgovarala na pitanja ruskih državnih medija.

Butina je 2019. osuđena na 18 meseci u američkom zatvoru zbog zavere da deluje kao neregistrovani strani agent, a sada radi u ruskom parlamentu u stranci predsednika Vladimira Putina.

Rid je rekla da je odlučila da dođe u Rusiju nakon pretnji smrću koje je primila ove godine nakon što je ponovila svoje optužbe u vezi sa Bajdenom i objavila na Tviteru da je spremna da “svedoči pod zakletvom u Kongresu ako bude zatraženo”.

“Kada sam izašla iz aviona u Moskvi, prvi put posle mnogo vremena osećala sam se bezbedno, osećala sam se saslušano i poštovano. To se nije dogodilo u mojoj zemlji”, rekla je ona.

CNN ne može da potvrdi tvrdnje Ridove da je primala pretnje smrću.

Ridova je rekla da “ovu iluziju Rusije kao neprijatelja propagira nekoliko vašingtonskih elita koje su odlučne da izazovu probleme”.

Tokom konferencije za novinare, Butina je obećala da će razgovarati o mogućnosti davanja ruskog državljanstva Ridovoj i zamoliti Putina da “brzo isprati njen zahtev za državljanstvo“.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *