Arena sport u gubitku nevjerovatnih 106 miliona eura za godinu dana!

Kompanija Arena Channels group d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Telekoma Srbija, prošlu godinu završila je sa gubitkom od 106,9 miliona eura, pokazuju podaci iz službenih završnih računa.

Gubitak Arena Channels grupe u 2022. godini je, prema završnim računima objavljenim u APR, iznosio točno 12.540.539.000 dinara, što prema tečaju posljednjeg dana prosinca iznosi 106.889.554 eura.

Ovaj gubitak je čak dva i pol puta veći u odnosu na godinu prije, kada je zabilježen minus od 40,45 milijuna eura.

I specijalizirani medijski portal Media daily bavio se poslovanjem ove kompanije, navodeći da je Arena 2022. godine imala troškove čak 80 posto veće od prihoda.

Kako se navodi u analizi, koja se oslanja na podatke poslovanja predstavljene u analizi kompanije Dun & Bradstreet, Arena je, najprije, i u 2022. godini ostvarila veći prihod nego godinu ranije, ali su troškovi bili drastično veći, prenosi portal Nova.rs.

Podsjetimo, državna kompanija Telekom Srbija otkupila je sredinom srpnja 2021. godine prava za televizijski prijenos nogometne Premier lige Engleske na kanalu Arena sport za 100 milijuna eura po sezoni, za sljedećih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *