Hit "Bohemian Rhapsody" grupe Queen je trebalo drugačije da se zove: Imao je i drugačiji tekst

Otkriveni nacrt hita “Bohemian Rhapsody” (“Boemska rapsodija, prim.aut) grupe Queen otkrio je da je klasična pesma prvobitno imala drugačije ime i tekst.

Prema jednoj od 15 stranica ranih nacrta za rok operu, prikazano je da je čuveni hit iz 1975. koji je napisao Fredi Merkjuri naslovljen “Mongolian Rhapsody” (“Mongolska rapsodija”,prim.aut), što je precrtano na parčetu papira sada biše avio-kompanije British Midland Airways .

Originalni nacrti Fredija Merkjurija su trenutno izloženi na novoj aukcijskoj izložbi u Sotheby's Auction House u Londonu, koja nosi naziv “Freddie Mercury: A World of His Own”, koja prikazuje neke od njegovih privatnih kolekcija i stvari.

Druge izmene su napravljene u čuvenom drugom stihu pesme, koji je u početku glasio: “Mama, there’s a war began, I’ve got to leave tonight”. Konačna verzija teksta pesme glasila je: “Mama, just killed a man”.

Prema New York Post-u, procenjuje se da će rukopis pesme “Bohemian Rhapsody”  biti prodavan na aukciji između 100.000 i 150.000 dolara. Neki od drugih izloženih predmeta uključuju rukopise za hitove “Somebody To Love”, “We Are The Champions” i “Don’t Stop Me Now”, koji su svi sa autogramom Merkjurija, piše NME.

Otprilike 1.500 artikala iz Fredijevog doma u Londonu, koji je bio netaknut 30 godina, uključujući par njegovih  Adidas patika, njegove avijatičarske naočare za sunce, ličnu kožnu jaknu i druge čuvene stvari iz perioda Queen-a su dostupne za gledanje. Deo prihoda od prodaje ići će za fondacije Mercury Phoenix Trust i Elton John Aids Foundation.

Izložba će biti izložena u aukcijskoj kući Sotheby's u Londonu od 4. avgusta do 5. septembra. Više informacija potražite ovde.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *