Ivan Karl imenovan za v.d. direktora Filmskog centra Srbije

Nekadašnji gradski sekretar za kulturu Ivan Karl imenovan je na sednici Vlade Srbije za vršioca dužnosti direktora Filmskog centra Srbije, objavljeno je na Instagram nalogu Ministarstva kulture.

Ivan Karl je rođen 1979. godine u Beogradu. Diplomirao je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

Bio je urednik filmskog i stranog serijskog porgrama RTS od 2007. do 2013. godine, a potom član programskog savera RTS od 2016. do 2019. godine.

Kreirao je filmski i serijski program pokrajinskog javnog servisa RTV i učestvovao u pokretanju i kreiranju programa nekoliko kablovskih televizija u Srbiji.

Napisao je knjige Gluma na filmu (2009.), Sanjati otvorenih očiju (2012.) i Hronologija FEST-a (2023.).

Dužnost selektora FEST-a obavljao je od 2010. do 2014. godine, a bio je i predsednik Odbora FEST-a dok se nalazio na mestu sekretara za kulturu Grada Beograd od 2018. do 2022. godine.

Višestruki je dobitnik nagrade TV Novosti za najgledaniji filmski program na televizijama u Srbiji, laureat nagrada “Lučonoša” Fakulteta dramskih umetnosti, “Zlatni beočug” Kulturno-prosvetne zajednice Beograda i plakete Jugoslovenske kinoteke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *