Moćne reči glavnog čoveka NBA lige o Jokiću: Evo kako je opisao srpskog košarkaša

Košarkaši Denver Nagetsa u prvom velikom finalu NBA lige u istoriji franšize savladali su Majami hit 104:93, a najbolji pojedinac meča bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nikola je postigao 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova, a iz meča u meč obara rekorde i dobija pohvale sa svih strane. Jedna od “težih” došla je i od prvog čoveka NBA lige Adama Silvera.

Tokom jedne od konferencija NBA finala za medije je govorio upravo Silver. Tako, novinare je zanimalo koliko “nepredvidivost” osvajača lige, doprinosi samom takmičenju.

– Pa, mislim da postoji ogromna korist. Često me pitaju da li su dinastije dobre za ligu. Moj krajnji stav je da je konkurencija dobra za ligu, a ako se kao rezultat stvaraju dinastije, mislim da je i to odlično. Tako da nisam protivtoga. S druge strane, ko god da pobedi ove godine biće to peta uzastopna godina u kojoj imamo novi tim koji osvaja prvenstvo.

Imate najbolje igrače na svetu koji se okupljaju u 30 različitih timova. I oni žele da se takmiče. Na kraju krajeva, oni žele jednake uslove. Oni naravno takođe žele priliku da postanu slobodni agenti i mogućnost da se potencijalno presele na drugo tržište u zavisnosti od okolnosti. Ali svi imamo isti interes na kraju dana – istakao je Silver i dodao:

– Mislim da je manje važno kao u stara vremena biti na određenim tržištima. To vidimo, Nikola Jokić, očigledno globalna superzvezda, dvostruki MVP igra ovde u Denveru – rekao je Silver.

Potom, govorio je i o Majamiju.

– Sa druge strane, zbog uspeha koji je Majami imao, ponekad ljudi misle o njemu, iskreno, kao o većem tržištu nego što zapravo jeste. Zadovoljan sam time. Shvatam da u tome takođe postoji malo slučajnosti, ali vidimo zaista, mislim, pozitivnu liniju trenda u smislu konkurencije.

 

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *