Prigožin pohvalio ukrajinsku vojsku? Lider Vagnera opet pecnuo Moskvu, pažnju privukla boja poda iza njega

Lider Vagner grupe pohvalio je borbene sposobnosti Ukrajine dok je sedeo ispred nečega što su izgledale kao boje ukrajinske zastave.

U video obraćanju, Jevgenij Prigožin kritikovao je ruski establišment zbog toga što građanima nisu rekli istinu o “veoma teškoj” situaciji u Ukrajini, prenosi Insider.

Iza njega, velike plave i žute prostirke na podu izgleda da su postavljene tako da podsećaju na ukrajinsku zastavu. Nije poznato da li je to bilo namerno.

Telegraf nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost snimka.

“Neprijatelj je dobro pripremljen: pomažu im sa svih strana”, rekao je on, prema prevodu koji je objavio ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko.

“Moramo da shvatimo da se ne borimo samo sa nekim postsovjetskim Ukrajincima koji nas se plaše i drhte”, rekao je Prigožin.

U sobi, iza Prigožina, vide se dva džaka za udaranje.

“Moramo da budemo jaki. Ako odete u ring i kažu vam da je protivnik slab, a vi dođete, a oni su profesionalni bokseri, izlazite iz ringa sa slomljenom vilicom”, rekao je Prigožin.

Geraščenko je objavio snimak na Tviteru, a pored njega napisao da se “iza njega nalazi interesantan izbor prostirki za pod”.

Kontroverzni lider Vagnera, nekada blizak saveznik Vladimira Putina, proteklih meseci je eskalirao svoju javnu svađu sa ruskim zvaničnicima.

On je redovno kritikovao vladu i vojne lidere što njegove borce nisu podržali sa neophodnim oružjem.

Uprkos izveštajima koji sugerišu da lider Vagnera možda planira puč da svrgne Putina, Prigožin je to negirao i rekao da njegova vojska ne bi bila dovoljno jaka.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *