Saslušan Kekin čovek koji je izručen iz Brazila: Na teret mu se stavljaju 3 dela, među njima teško ubistvo

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Nebojša R. (44), pripadnik Kekine grupe, zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio D.M. i ranio A.V, a potom pobegao.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tereti se za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nebojša R. se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine. U Brazilu je 2010. godine osuđen na kaznu od 13 godina i 7 meseci zatvora zbog krivičnog dela Trgovina narkoticima, a kako je tamo živeo i pod kojim imenom, pročitajte OVDE.

Sumnja se da je on 4. marta najpre pozvao oštećene da dođu do njegove kuće u Vrčinu, kako bi bi razgovarali u vezi novčanih dugovanja koje on ima prema njima.

Sačekao je da oni oko 18:50 časova dođu vozilom do kuće pa je u pravcu džipa u kojem su se nalazili D.M. i A.V. sa terase drugog sprata kuće ispalio više projektila iz automatske puške marke “CZ” koju je navedenom prilikom neovlašćeno držao.

Tom prilikom je D.M, zadobio više ustrelnih rana usled kojih je preminuo iste večeri na Urgentnom centru u Beogradu, dok je Vlahović, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu radu desne nadlaktice.

Nebojša R. je nakon toga napustio lice mesta i pobegao u nepoznatom pravcu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *