Za roditelje briga manje: Besplatno matursko veče u Beočinu i Sremskoj Mitrovici

Opština Beočin platiće sve troškove maturske večeri za oko 170 učenika i njihove nastavnike iz dve osnovne škole sa teritorije ove opštine. U ovoj opštini to je novina, ali nije u Sremskoj Mitrovici, koja će i ove godine, kao i dve prethodne, pokriti troškove za maturante osnovnih i srednjih škola sa ove opštine, prenosi RTV.

Ove godine i opština Beočin sledi ovaj primer. Oko 170 učenika i njihovih nastavnika iz dve osnovne škole sa teritorije opštine Beočin će ove godine imati besplatnu proslavu maturske večeri čije će troškove snositi Opština Beočin, potvrdila je danas predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Prema njenim rečima, ova novina je znak pažnje i podrške lokalne samouprave svim osmacima iz Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, kao i maturantima Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Suseka, koje su jedine dve škole na teritoriji opštine.

– Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da ove godine podržimo organizaciju male mature i budemo deo nekih od najlepših uspomena osmaka koji će uskoro proslaviti kraj jedne etape svog školovanja i odrastanja. Želimo da novina koju smo ove godine uveli, u budućnosti postane stalna praksa i znak pažnje i podrške lokalne samouprave našim školama, maturantima i roditeljima – rekla je Janković.

Grad Sremska Mitrovica treću godinu zaredom preuzeo je potpunu organizacionu i finansijsku odgovornost za organizovanje maturskih večeri za maturante osnovnih i srednjih škola. Grad finansira zajedno sa Kancelarijom za mlade i pripremnu nastavu za maturante, ali i akciju „Pokloni matursku haljinu – ulepšaj nekome maturu“ kako bi se dodatno smanjili troškovi maturske večeri.

Kako prenosi RTV, za Mitrovčane je dobra vest da mogu da uštede ukoliko se odluče za mogućnosti koje im pruža, za početak, Kancelarija za mlade. Tu buduće maturantkinje mogu da dobiju besplatan manikir, firzuru, šminku, ali to nije sve imajući u vidu akciju “Pokloni matursku haljinu, ulepšaj nekome maturu“.

Kada se maturanti spreme za matursko veče, na red dolazi plaćanje maturske večeri. Treću godinu za redom Grad Sremska Mitrovica to čini umesto njihovih roditelja i za tu namenu je iz budžeta izdvojeno 4 miliona.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *