Bosanac i Srbin krali automobile po Austriji. Policija ih uhvatila

Austrijska policija objavila je detalje akcije u kojoj su slobode lišeni 57-godišnji Bosanac i 42-godišnji Srbin. Osumnjičeni su za provalu te pokušaj krađe.

Sve je počelo u četvrtak poslijepodne, kada je stanovnik Grieskirchnera došao do svog parkiranog automobila i ugledao otvorena vrata s vozačeve strane.

Potom je ugledao njemu nepoznatog muškarca kako sjedi i “nešto radi” u automobilu, a pored vozila je bila još jedna osoba. Kad je krenuo prilaziti automobilu, lopovi su se u tom trenutku dali u bijeg, a Austrijanac je odlučio trčati za njima.

Nakon što je povikao “policija!”, jedan od osumnjičenika iz džepa je izvadio suzavac, te je 45-godišnji Austrijanac odustao od dalje potjere za lopovima.

No, slučajni prolaznik posmatrao je cijelu scenu, te je pozvao policiju koja je odmah došla na mjesto događaja. Policajci su, nakon kraće pretrage okolnih lokacija, osumnjičeni dvojac pronašli u bašti restorana, te su ih lišili slobode. Kod njih dvojice su pronađeni suzavci te “alat” koji se koristi za krađu automobila.

Dvojac je policiji dao lažne pasoše, no kasnije se ispostavilo da je riječ o 42-godišnjem Srbijancu i 57-godišnjem Bosancu.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *