"Čuli smo huk i onda videli da voda nosi sve": Poplava u Ivanjici pokrenula klizišta, meštani u strahu

Silovito nevreme pogodilo je opštinu Ivanjica i izazvalo pravu katastrofu na putnoj infrastrukturi u okolnim selima. Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom periodu, zapušili su se propusti i nastao je potop.

Čuli smo samo jak huk, kad smo izašli iz kuće videli smo da to vodena bujica nosi sve pred sobom. Od našeg prilaznog puta nije ostalo ništa, uplašili smo se i za svoje živote, ali na svu sreću voda nije prišla kućama. Odsečeni smo od sveta – kažu za RINU meštani.

Na najvećem udaru našla su se sela Vučak, Gleđica, Bratljevo, Međurečje, Kušići, Kovilje, Katići, Močioci, Grabovica i Luke. Na pojedinim mestima pokrenuta su i klizišta.

– Uništen je veliki broj putnih pravaca. Ekipe su od sinoć na terenu i pokušvaju da osposobe prekinute putne paravce , ali uprkos svim naporima stalo je još nekoliko potpuno neprohodnih puteva. Spustila su se klizišta, bujica je iskopala kanale dubine od metar. Nevreme je ponovo na teritoriji naše opštine napravilo katastrofu – objašnjava je za RINU predsednik opštine Momčilo Mitrović.

Jaka kiša praćena je sitnim gradom, strelci su blagovremeno ispalili deset protivgradnih raketa pa nije pričinjena veća materijalna šteta. Nevreme ovaj put nije napravilo havariju na električnoj mreži. Sednica Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini zakazaana je za 13 časova.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *