Doktorka Azra lečila majku mladića koji ju je usmrtio kolima: Ujutro joj dao čokoladu

U petak se navršilo sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u Sarajevu u kojoj je Armin Berberović (26) “mercedesom” usmrtio mladu doktorku Azru Spahić.

Prema informacijama “Avaza“, nekoliko dana pre kobne nesreće devojci Berberovića umro je otac, sahrana je obavljena tog dana i on je popio pivo.

Ubijena doktorka Spahić lečila je majku Armina Berberovića u Domu zdravlja u Starom Gradu i cela porodica ju je lično poznavala. Čak je lečila i njegovog brata Mevludina.

Oko 23 sata jurio je na posao jer je bio zaposlen kao dispečer jednog taksi prevoznika te je po dolasku na Marindvor napravio nesreću i ubio doktorku koju je poznavao.

Da stvar bude tragičnija, on je tog jutra, bio kod Azre Spahić jer je došao po doznake oca svoje djevojke.

Doneo joj je čokoladu, a ona ga je potapšala po ramenu i rekla: “Vidimo se Deba”. Nekoliko sati kasnije Berberović ju je usmrtio.

Berberović je pozvao policiju i Hitnu pomoć te je pokušao pomoći nastradalima.

Sa jednom od doktorki pokušao ju je izvući ispod automobila, ali bilo je prekasno. Zbog obilnog krvarenja preminula je na licu mesta.

U nesreći zbog koje su građani Sarajeva istog dana izašli na proteste, povrede opasne po život zadobila je Azrina kolegica. Berberoviću je određen jednomesečni pritvor, utvrđeno je da je bio pod uticajem alkohola i da je “mercedesom” upravljao pod zabranom jer mu je oduzeta vozačka dozvola.

(Telegarf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *