Erdogan pozvao i Bakira Izetbegovića na inauguraciju

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prisustvovao je večeras svečanoj večeri u palači Cankaya koju je nakon inauguracije organizirao predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Svečana večera okupila je više od 80 predsjednika, premijera i drugih visokih zvaničnika država, kao i čelnike brojnih važnih međunarodnih organizacija. Ova veličanstvena ceremonija uslijedila je nakon inauguracije predsjednika Erdoğana, koji je nedavno ponovno izabran na položaj šefa države.

Bakir Izetbegović je kao predsjednik Stranke demokratske akcije bio pozvan na ovaj prestižni događaj. Njegovo prisustvo na svečanoj večeri predstavlja važan korak u jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Turske.

Svečana večera u palači Cankaya bila je prilika za razgovore i susrete visokih zvaničnika iz različitih zemalja. Ovaj događaj je bio obilježen prijateljskom atmosferom i pružio je mogućnost za razmjenu mišljenja o važnim pitanjima međunarodne politike i regionalne saradnje, javlja Hayat.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *