Gaženje bez presedana: Iga Švjontek razbila rivalku sa 6:0, 6:0 za osminu finala Rolan Garosa!

Nema moćnije u ovom momentu od Ige Švjontek! Neverovatna Poljakinja, trenutno najbolja teniserka na čitavoj planeti, zadala je još jednu lekciju svojim rivalkama. Ova je možda bila i jedna od najbolnijih u karijeri za Šinju Vang iz Kine, koja je napustila teren posle 52 minuta bez osvojenog gema! 

Da, dobro ste čuli, rezultat na terenu “Filip Šatrije” bio je 6:0, 6:0, a moćna Iga nije dala Kineskinji da uzme ni počasni gem, a tek nešto više od toga.

Gazila je od početka do kraja. Osvojila je 50 poena naspram samo 17 koliko je uzela rivalka. Imala je Iga čak 21 viner naspram “nesrećna” tri za Vangovu…

Sa druge strane, Kineskinja je pogrešila čak 22 puta, a u jednom momentu Iga je uspela da veže i 12 uzastopnih poena. Jednostavno, sve joj je išlo od ruke, pa pogled na statistiku samo budi dalje zaprepašćenje.

Nije Vangova ni toliko užasno rangirana na WTA listi, pošto je smeštena na 80. poziciju. Ali očigledno je da Igi trenutno nema ko da parira u ženskom tenisu, pošto Poljakinja suvereno gazi ka završnici.

Sledeća rivalka biće joj pobednica meča između Lesije Curenko iz Ukrajine i Bjanke Andresku iz Kanade.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *