Gradonačelnik Novog Sada: "Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1km novih biciklističkih staza"

“Ponosni smo što je jedan od najvažnijih ciljeva Grada Novog Sada da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad, istakao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić povodom obeležavanja Međunarodnog dana bicikla.

– Danas smo grad sa preko 100km izgrađenih biciklističkih staza, parkinzima za bicikle i servisom za iznajmljivanje bicikala. Za 2023. godinu planirana je izgradnja 20,1 km novih i održavanje 1 km postojećih biciklističkih staza. Prvi grad smo u Srbiji koji je pokrenuo akciju podrške građanima za kupovinu bicikla kao ekološki poželjnog prevoznog sredstva – napisao je gradonačelnik ispod objavljenog videa i dodao:

– Razvoj mreže biciklističkih staza koje povezuju naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada je od izuzetnog značaja jer, pored povezivanja naseljenih, predstavljaju i obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute koja predstavlja i deo Nacionalne biciklističke rute.

Korišćenje bicikla, pored doprinosa poboljšanju kvaliteta vazduha zbog smanjenja upotrebe automobila, predstavlja i značajan aspekt zdravog životnog stila. Želja nam je da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada Novog Sada.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *