Jelena Radanović o borbi njenog sina sa autizmom: "Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio"

Supruga pevača Slobe Radanovića, Jelena Radanović, nedavno je otkrila da njen mlađi sin iz prvog braka, Naum, boluje od autizma, razvojnog poremećaja koji se najčešće ispoljava u prve tri godine života.

Brojni fanovi poznatog para izrazili su zabrinutost i pitali je kako se dečak bori sa bolešću, a Jelena je rešila da putem Instagram profila odgovori na sva pitanja koja zanimaju njene pratioce.

Radanovićka je istakla da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.

Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija… Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji – napisala je Jelena.

Na pitanje kako se sada dečak oseća i kako njegovo lečenje napreduje, rekla je:

Super je, on je srećan dečak, Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina. Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu – otkrila je Slobina supruga.

Njene pratioce je zanimalo i to kakav odnos imaju pevač i njen sin iz prvog braka, kao i to da li je maleni Naum ljubomoran na bebu koju je Jelena dobila sa Slobodanom u februaru ove godine.

– Ljubomoran je na bebu. Svaka emocija kod autista je dobra stvar. Sloba i Naum imaju neverovatnu vezu od prvog dana. Pevaju, igraju se… Zbog njih više nisam tužna – dodala je Radanovićka.

Jelenin sin pohađa školu, ali u svemu ima pomoć asistenta.

– Imali smo sreće, našli smo divnu asistenticu – istakla je pevačeva supruga.

Inače, Radanovićka je više puta u medijima pričala da se njeni sinovi iz prvog braka odlično slažu sa njenim novim partnerom, što se moglo videti i u trenucima i snimcima koje su ona i Sloba delili na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *