Jovanović: U 10 gradova se uspostavlja održivi ekosistem digitalnih obuka

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas u Valjevu, u okviru karavana “Digitalna ekspedicija”, da će u klubovima penzionera u svih 10 gradova i opština gde se ta akcija sprovodi, biti obezbeđeni računari, pametni telefoni i multifunkcionalni uređaji, dok će predavači biti iz kancelarija za mlade.

Na taj način u svakom gradu biće uspostavljen održivi ekosistem digitalnih obuka gde će mlađi obučavati starije, rekao je ministar i dodao da će u okviru aktivnosti Ministarstva vezanih za bezbednost dece na internetu, naročito posle tragičnih događaja 3. i 4. maja ove godine, dodatni fokus biti na edukaciji o sigurnom korišćenju interneta, prepoznavanju nebezbednih situacija i zaštiti privatnosti kako bi se stvorilo bezbedno i podsticajno digitalno okruženje za decu.

Jovanović je naglasio da je taj cilj moguće ostvariti samo zajedničkim naporima roditelja, obrazovnih institucija i celokupne zajednice te je pozvao sve da se pridruže ovoj misiji, saopštilo je resrorno ministarstvo.

On je dodao da edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, u okviru Ministarstva, kontinuirano održavaju prezentacije o bezbednosti dece na internetu za učenike, roditelje i nastavnike, te na taj način deluju preventivno i informišu sve građane o tome kako da prepoznaju digitalno nasilje i kome da ga prijave.

Karavan “Digitalna ekspedicija” sprovodi se uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i evropskom organizacijom Propulsion.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *