KLS saopštenjem udarila na ABA ligu: "Nepoštovanje prema Srbiji i klubovima, ponižavaju našu košarku"

Tokom dana je viđena najava skandala putem ABA lige, koja je odredila datume finalnih utakmica, a ti termini se poklapaju sa onima koje je Superliga već ranije odredila. Zbog tih termina se oglasila i Crvena zvezda, koja je rekla da neće igrati Jadransku ligu dok ne završi domaću, a sada se oglasila i sama KLS.

Košarkaška liga Srbije nije želela da prećuti dešavanja na Jadranu, a glasno su istakli da su nezadovoljno ABA ligom, koja je pokušala da sputa njihovo takmičenje.

Saopštenje KLS-a prenosimo u celosti.

– Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03. juna 2023. godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovima i srpskoj košarci u celini! Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.

– Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!

I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti – stoji u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Grujin, direktor KLS-a.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *