Milosavljević: Kurti pravi spiskove Srba, trebalo ga je više kazniti

Sankcije SAD Prištini i Aljbinu Kurtiju morale su biti jače, ocenio je danas politikolog Zoran Milosavljević i dodao da je premijer privremenih prištinskih institucija trebalo da bude više kažnjen jer, kako je rekao, poslednji događaji na Kosovu i Metohiji nisu prvi slučaj da je on prekršio i da nije ispoštovao neki dogovor.

Milosavljević je za Tanjug istakao da se na samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji dogodila veoma zanimljiva situacija vezana za Kurtija.

Tamo je Vjosi Osmani rečeno da bi trebalo da malo smiri Kurtija. Nisu pozvali njega nego nju, što nikako nije slučajno, a onda joj kažu da ga disciplinuje kada se vrati kući. Zato se nameće pitanje da li on ima neki problem kada se od Osmani traži da ga disciplinuje – rekao je Milosavljević, uz ocenu da se od ranije zna koliko je Kurti opasan.

To je ilustrovao navodima da je Kurti imao i napade na svoje političke protivnike u Prištini, da je napadao i ljude koji su pod međunarodnom zaštitom.

– To su ozbiljni problemi, a on sada pravi spiskove Srba. Nacrtao je mete i sve što je radio retroaktivno nije bilo slučajno. Na te spiskove je stavio lekare i profesore i sve ugledne ljude koji iole mogu da predstavljaju svoju zajednicu – rekao je Milosavljević.

Dodao je da se onda postavlja pitanje koliko je Kurti proevropski nastrojen političar.

Milosavljević je ocenio da bez legalnih gradonačelnika u svih 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji nije moguće formiranje Zajednice srpskih opština.

– Govorimo o formiranju, a zapravo je reč o sprovođenju nečega što je davno dogovoreno. Sprovođenje je problem – naglasio je on.

Dodao je da je ono što je dogovoreno u Briselu trebalo da bude već sprovedeno, te da se bez saglasnosti Srba na Kosovu i Metohiji tamo ništa ne može formirati.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *