Počeo peti protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja"

Peti protest “Srbija protiv nasilja“održava se u Beogradu. Učesnici protesta okupljaju se ispred Skupštine Srbije od 18 časova.

Kako je najavljeno, protestna šetnja će krenuti od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, a zatim Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva Srbije.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, ukidanje rijaliti programa na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a. Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

Prvi protest “Srbija protiv nasilja” održan je 8. maja, a 12. maja građani su na drugom protestu blokirali most Gazela na dva sata.

Treći protest održan je 19. maja, a tada su bili blokirani Gazela i Brankov most. Četvrti protest održan je prošle subote, 27. maja, a učesnici su nakon šetnje formirali prsten oko zgrade RTS-a.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *