Šta se dešava ako se Zvezda zaista ne pojavi na prva dva meča finala ABA lige? Preti joj velika kazna

Košarkaški klub Crvena zvezda u saopštenju danas je istakao da zbog preklapanja termina finala ABA lige i Košarkaške Superlige ne namerava da se pojavi na prve dve utakmice serije regionalnog takmičenja i da će ono morati da sačeka da se završi borba za titulu u Srbiji.

Ostavlja se otvoreno pitanje da li je ABA liga spremna da dodatno prolongira i pomeri finalnu seriju, a ukoliko se to ne dogodi, finalni mečevi igrali bi se 12. i 14. juna.

U slučaju da se Zvezda na njima ne pojavi, prema Disciplinskom pravilniku ABA lige bile bi propisane vrlo oštre kazne, posle kojih bi crveno-beli čak bili i eliminisani iz takmičenja, a rival bio proglašen za šampiona bez borbe.

Naime, tačka 32. 4. kaže da u slučaju da se ekipa neopravdano ne pojavi na utakmici ili neopravdano odbije da igra u utakmici finala plej-ofa, u skladu sa službenim pravilima igre FIBA, ta ekipa automatski gubi utakmicu rezultatom nula prema dvadeset (0-20).

U slučaju ponavljanja prekršaja iz tačke 32.4 ekipa će automatski izgubiti finalnu seriju plej-ofa, a protivnik će biti proglašen za prvaka ABA lige.

Povrh automatskog gubitka, Disciplinski sudija može da izrekne novčanu kaznu u iznosu od 15.000 do 50.000 evra. 

U slučaju ponavljanja prekršaja (recidivizam), primenjiva sankcija protiv kluba koji je počinio prekršaj će biti diskvalifikacija iz takmičenja do razdoblja od maksimalno tri uzastopne sezone, uz odgovarajući gubitak prava i dodatnu sankciju novčane kazne u iznosu između 50.001 i 70.000 evra.

Ostaje da vidimo šta nas čeka u narednih nekoliko dana, koji će biti sve samo ne mirni na košarkaškom nebu regiona.

(Telergaf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *