Doktor u neverici zbog vozača sa 4,20 promila alkohola u krvi: "Verovatno bih bio mrtav ili u šok-sobi"

Policijska uprava karlovačka izvestila je u subotu da je 50-godišnji vozač zatečen u Karlovcu kako je s 4,20 promila alkohola u krvi vozio lični automobil karlovačkih registracija, uprkos tome što mu je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Policija je navela da je vozač, zatečen u petak, isključen iz saobraćaja i smešten u policijsku stanicu u Karlovcu do otrežnjenja. Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcionisan u skladu sa odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, naveli su iz PU karlovačke.

Lekar i šef Integrativnog centra mentalnog zdravlja Igor Salopek rekao je Hini da policija ovakvim postupanjima spasava živote jer je alkoholisani vozač potencijalni ubica drugih učesnika u saobraćaju, odnosno samoga sebe.

“Da ja imam 4,20 promila alkohola u krvi, verovatno bih bio mrtav, a u najboljem slučaju bih završio u šok-sobi, kao i većina drugih, no neki su razvili toleranciju na alkohol, pa čak mogu da sednu i za volan, što ne znači da su sposobni da voze, posebno ne na siguran i odgovoran način”, komentarisao je Salopek.

Pojasnio je da kod većine osoba s četiri promila alkohola u krvi prestaje disanje i čovek umire.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *