7. dan potrage za dečacima nestalim u Dunavu kod Apatina: Porodica moli sve koji mogu da dođu i pomognu

Potraga za dečacima P. B. (9) i A. M. (10) koji su nestali u Dunavu ponedeljak u Apatinu i dalje traje, a na terenu su sve nadležne ekipe, ronioci Žandarmerije nastavljaju da “češljaju” reku, tu su i brojni meštani, dobrovoljci, a porodica poslala je apel za pomoć.

“Molim sugrađane, a i šire, da nam pomognu u potrazi za sinom i drugim dečakom. Apelujem na ljude koji imaju čamce da izađu na Dunav. Molim i pecaroše da ukoliko nešto primete odmah jave”, rekao je otac jednog od dečaka i dodao da se zahvaljuje volonterima koji su došli.

“Momci iz apatinske marine i apatinska Šumska uprava Vojvoidina šume dali su čamce, krstare Dunavom. Volonteri ronioci iz Beograda su takođe došli, kao i Somborac sa čamcem, posadom i sonarom, te nekoliko Apatinaca sa čamcima”.

Dečaci su podsetimo, nestali prošlog ponedeljka oko 14 časova, a na obali nađeni su njihovi bicikli i obuća. Prema rečima očevidaca, bila su trojica dečaka, a dvojica su se izula i ušla u vodu i samo nestala.

Inače, ronioci Žandarmerije pretražuju reku, pretražuje se i dno Dunava sonarom.

Kako je za Tanjug pre nekoliko dana izjavio sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

“Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti”, rekao je Cvjetićanin.

Prema rečima ronoioca Zorana Stojanovića, tok Dunava je u ovom delu izuzetno brz i opasan.

“Ovo je jako opasan deo za njih, pogotovo bez nadzora. Deca su jako mala, tu ako upadnu velika je verovatnoća da će se završiti tragično. Ako se i desi da upadnu, ne treba da se bore sa maticom reke, nemoguće je da plivaju uzvodno, treba koliko – toliko da se održavaju u vodi”, ističe Stojanović.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *