Haos i skandal na turniru u Splitu: Pretučeni mladi fudbaleri iz Sarajeva, treneri udarali decu

Prošle nedelje je na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru i Žrnovnici održan “Dalmatinko kup” na kom je učestvovalo preko 3.000 mališana iz 15 zemalja.

“Dalmatinko kup” nastao je kao projekt koji povezuje sport, turizam i društvenu odgovornost, a promoviše toleranciju, jednakost i fer plej.

Međutim, i pored svega toga, dogodio se nezapamćeni incident od kada postoji ovaj turnir, u kom su povređeni mladi fudbaleri iz Sarajeva.

Podsetimo, Nedelju dana ranije, na turniru u Nemačkoj takođe je došlo do tuče mladih fudbalera iz francuske i nemačke u kojoj je jedan tragično izgubio život.

U polufinalnoj utakmici između Sparte iz Sarajeva i ukrajinskog Šahtjora iz Donjecka, u uzrastu do 14 godina, ukrajinski fudbaleri su bez povoda napali fudbalere Sparte.

U jednom trenutku, fudbaler Šahtjora je sa leđa gurnuo fudbalera Sparte, što je bio signal za njegove klupske drugove i ceo stručni štab da krenu na 11 fudbalera iz Sarajeva.

Deca su bila žestoka, iz uobičajenih fudbalskih stvari odjednom nastao incident. U utakmicama ovakvog tipa obično nema incidenata jer dečji fudbal trebada bude radost i veselje. Turnir je nastao u izuzetno zahtevnim organizacijskim okolnostima, a onda se dogodi ovakvo nešto. Želim da se izvinim svima koji su morali da budu svedoci ovakvim scenama – poručio je organizator Domagoj Bojčić.

Pet fudbalera iz Sarajeva je moralo da bude hospitalizovano.

Svi naši fudbaleri su dobro i krenuli su u Sarajevo. I to je najvažnije u ovom trenutku. Iskreno, naši mališani su napadnuti bez ikakvog povoda. Jedan igrač Šahtjora je našeg igrača gurnuo i onda se sve zakuvalo. Utrčao je na teren njihov stručni štab, gde je njihovih 25 ljudi krenulo na naših 10 mališana. Kada smo videli da su treneri udarali decu, to je meni bio znak da povučem ekipu –  kaže Amil Šukalo, osnivač škole fudbala Sparta iz Sarajeva.

Organizator turnira je odlučio da pehar namenjen pobedniku turnira podele ekipe Solina i Sparte iz Sarajeva.

 – Pohvalio bih organizatore turnira koji su nam bili apsolutna podrška. Finale sa ekipom Solina smo trebali da igramo desetkovani, ali je organizator izrazio želju da trofej za prvo mesto podignu zajedno. Svaka čast – dodao je Šukalo.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *