Lažni američki vojnik zaveo Bosanku preko Facebooka. Ona mu poslala 2.500 eura

Policijska uprava Prijedor zaprimila je prijavu žene iz Prijedora da je u oktobru prošle godine prevarena od strane lica kojem je preko “Western uniona” uplatila iznos od 2.535 eura.

“Oštećena je novac uplatila nakon što je putem društvene mreže Facebook jedno vrijeme kontaktirala sa licem koje joj se predstavilo kao američki vojnik stacioniran u Iraku, od kojeg je dovedena u zabludu da će joj poslati vrijednu pošiljku, ali da je prethodno potrebno da pošalje određeni iznos novca”, naveli su iz PU Prijedor.

Apelovali su na građane da budu oprezni prilikom davanja ličnih podataka nepoznatim licima putem društvenih mreža ili internet aplikacija i da se prije svakog transfera novca u inostranstvo, posebno na zahtjev lica sa kojima su stupili u kontakt putem društvenih mreža, uvjere da se ne radi o pokušaju prevare.

“O navedenom je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem je 2. juna dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo prevara. Sve informacije o tome kako se zaštititi od sajber kriminala i na koji način prijaviti sumnju u prevaru putem interneta građani mogu naći na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske”, dodali su iz PU Prijedor.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *