Ovako danas izgleda legendarni trener Divca i Peđe u Kingsima: Gledao je Denver i oduševljen je Jokićem

Košarkaši Denver Nagetsa igraju prvi put u istoriji franšize veliko NBA finale, a trenutni rezultat u seriji je 1:1.

Zanimljivo, pre drugog duela u Koloradu, gost na jednom od NBA panela bio je i legendarni trener Rik Adelman koji je svojevremeno u Sakramento Kingisima trenirao Vlade Divca i Peđu Stojakovića.

Tako, Adelman je uporedio tadanji Sakramento sa Denverom.

– Da, znaš, smešno je. Kada smo započeli prvi trening kamp i mi smo se igrali, a Kris Veber bi išao “na levi lakat” sve vreme. Vlade bi išao na desni lakat. Rekao sam trenerima, možda bi trebalo da ih stavimo zajedno i koristimo ih a tim pozicijama. Obojica su bili dobri post-up igrači, ali mi smo mislili, hajde smao da ih koristimo zajedno, i svidelo im se.

– Oni su voleli to. Kris je samo voleo da ide do reketa, ne do kraja dole, osim ako je napad bio za njega. A Vlade, on je bio samo prirodan. Nekako smo samo koristili momke, a onda smo imali Daga Kristija, Peđu [Stojakovića] koji je bio odličan, sjajan šuter i Majk Bibi koji je mogao da igra baš dobro. Ali svi su bili voljni da se žrtvuju i urade nešto za drugog, i to je ono što volim kod Denverove igra. Prave pravi potez. Ljudi ne vide uvek to, ali zato je izgledalo tako zabavno trenirati, jer su imali volju i motiv.

Potom, Adelman je govorio o Jokiću.

– On je neverovatan. Mislim da je najbolji košarkaš kojeg sam ikada video da igra u ligi. Sve što uradi utiče na igru. Odličan je i za gledanje i dominira ligom. Imate Jokića, Mareja, koristite ih. Zabavno je gledati ih- zaključio je Adelman.

 

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *