Viši asistent Pravnog fakulteta udaljen sa radnog mesta: Supruga ga uhvatila sa studentkinjom

Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen je sa radnog mesta zbog sumnje da je imao zabranjene odnose sa studentkinjom.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, doneo je danas rešenje o udaljenju sa radnog mesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Nj. J., a protiv kojeg će biti sproveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom, saopšteno je za Banjalučkog Univerziteta.

Kako navode, u predlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjaluci.

Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

“Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica“, navode oni.

Kako ističu, Univerzitet će u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih.

Kako pišu Nezavisne, viši asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci našao se žiži javnosti zbog skandala nakon što ga je supruga uhvatila u prevari sa studentkinjom pomenutog fakulteta.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *