"Zvečan je večan": Maturanti poslednji dan škole obeležili ispred bodljikave žice

Maturanti Osnovne škole “Vuk Кaradzić” iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom “Zvečan je večan” došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Кfora na miran protest.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči “Prkosne pesme” Dobrice Erića sa stihovima: “Кriv sam što jesam, a treba da nisam. Кriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Кriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!”

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *