6 glavnih razlika između želje za nekim i potrebe za njim

Ako ste se ikada osećali da je ljubav nešto što je namenjeno nekolicini odabranih ljudi, ali ne i vama; ako ste zbog toga pali u očaj da pronađete čoveka – bilo kog čoveka! koji bi mi vam dokazao da nisu svi muškarci “isti”; i ako ste nakon godina izlaženja toliko razočarali u svoju potragu – onda nastavite da čitate ovaj članak.

Prema pisanju “Your Tango”, daleko je “moćnije želeti nekoga, umesto trebati nekoga”. Tačnije, postoji snaga koja dolazi sa oslanjanjem na samog sebe, bez obzira na to šta se dešava ili ne dešava, a prepoznavanje te snage može zaista da promeni i vašu perspektivu o zabavljanju.

I u tome je suština, a pred vama je šest velikih razlika između želje za nekim i potrebe da imate nekoga.

Potreba za muškarcem dolazi iz osećanja očajnika. Želja za muškarcem dolazi iz osećanja osnaženosti.

Ako vam se pomisao na vezu čini toliko nategnuta da se u svakoj prilici hvatate za svakog samca na kog naletite, morate da se opustite. Umesto toga, preusmerite svoj svakodnevni život na ono što vas čini srećnim. Uključite se u aktivnosti koje vas osnažuju da budete zadovoljni bez obzira na status veze na “Fejsbuku”.

Potreba za muškarcem znači da vam je potrebno povećanje samopouzdanja. Želje za muškarca znači da ste svesni da ste dostojni.

Tačno je da nam svima s vremena na vreme treba da čujemo da smo sjajni. Ljudska priroda je takva da želite da se osećate željenim, posebno od nekoga sa kim ste romantično povezani.  Ali ako vam je potreban muškarac da vas stalno uverava da ste lepi, da vas voli i da ste neverovatni, onda ono što zaista radite jeste da pokušavate da popunite veliku prazninu u vašem životu.

Pre nego što započnete vezu, važno je da znate svoju sopstvenu vrednost i jedinstvenost. Kada jednom definišete ko ste i od čega ste napravljeni, nećete morati svakodnevno da se podsećate na to. Umesto toga, kada dobijete kompliment, to će biti samo dodatni znak za ono šta već znate o sebi.

Potreba za muškarcem znači da kažete: „Ne mogu da živim bez tebe“. Želeti muškarca znači: „Mogu da živim bez tebe, ali biram da neću“.

Kada nekome kažete “volim te”, zapravo kažete “ja biram tebe”, odnosno da od svih mogućih udvarača na svetu, birate ovu osobu sa kojom ćete podeliti svoj život. To saznanje da ste sa nekim zahvaljujući sopstvenom, aktivnom izboru je daleko moćnije od osećanja da ne možete da preživite jedan dan bez momka u svom životu. Zar ne biste više voleli da se osećate odabrano umesto vezano?

Potreba za muškarcem znači da želite da se osećate potpuno. Želeti muškarca znači da želite da se dopunjujete i poboljšate jedno drugo.

Sve ste već čuli: “Upotpunjuješ me”, “Ti si moja bolja polovina”, “Srodna dušo”… Umesto da tražite drugu osobu koja će ispuniti delove vas koji se osećaju nepotpuni, zašto ne biste pozvali nekoga da voli sve te delove vas, uključujući one i zbog kojih se ponekad osećate manje nego celim. Bez obzira na to sa kim ste ili u kojoj ste fazi života, uvek ćete imati osećaj da nešto nedostaje.

Kad imate decu, vaš društveni život je pogođen. Kako napredujete u karijeri, nema izlazaka kao nekada. Kada kupujete kuću, želećete da imate više novca… Život je plima i oseka. Potražite nekoga ko će da “jaše” talalse sa vama umesto da zavisite od nekoga ko će da vas spašava iz vode.

Potreba za muškarcem vas ograničava da govorite samo “prave stvari”. Želeti muškarca znači da kažete ono šta zaista mislite i osećate.  Ako ne možete da kažete ono što zaista mislite i uvek ste zabrinuti da kažete pravu stvar kako biste nekoga zainteresovali za vas, onda gubite na tome da vas neko voli takvog kakav jeste. A ko ste vi je prilično fantastično, pa zašto to da umanjite?

Potreba za muškarcem znači da niste spremni za vezu. Želeti muškarca znači da jeste.

Sve dok osećate da vam je potreban muškarac u životu da biste bili srećni – niste spremni za vezu. Kada znate da bi vam bilo dobro bez njega, znajte da je vaša najzdravija ljubav na putu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *