Čak 7 osoba kažnjeno zbog jučerašnje tučnjave u centru Sarajevu

U predverečnjim satima u Sarajevu je jučer, petog juna, došlo do masovne tučnjave koja je rezultirala uručivanjem prekršajnih naloga za sedam osoba.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, jučer je oko 18:40 sati obaviještena PU Centar da se centralnim ulicama na području općine Centar Sarajevo kreće veća grupa osoba koji nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije, te su u ulici Šenoina zatečeni A.H. i F.M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

(VIDEO) Pogledajte lišavanje navijača u Sarajevu: “Potukli se u centru grada”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BUKA (@bukamagazin)

U ulici Maršala Tita zatečeni su F.R., H.Č. i A.H. i njima su također uručeni prekršajni nalozi zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem zakonitog naređenja službenog lica.

Također, u ulici Kulovića, zatečeni su D.H. i J.A. te će i njima biti uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *