Koraima Tores: Glumica koja je ulogom Kasandre opčinila Srbiju slavi jubilarni 50. rođendan

Koraima Tores, glumica poznata po životnoj ulozi Kasandre u istoimenoj seriji, obeležial je jedan period. Ušla je u domove u Srbiji i regionu, svojom životnom pričom animirala milione gledalaca, njene suze i sreća bile su i emotivni trenuci svih njih. Glumica danas proslavlja 50. rođendan.

Ova žena širokog osmeha rođena je 6. juna 1973. u Valensiji u Vencueli, kao najmlađa od četvoro dece. Glumom je počela da se bavi krajem osamdesetih, u telenovelama “Gardenia” i “Alondra”.

Od sna da bude advokat, proslavila se u celom svetu zahvaljujući glumi.

Venecuelanska telenovela produkcijske kuće RCTV serijom “Kasandra” donela joj je inostranu slavu. Premijerno je emitovana tokom 1992. i 1993, u Srbiji 1997. na Trećem kanalu Radio-televizije Srbije.

Kako prenosi “Vikipedija”, “Kasandra” je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao TV serija na španskom jeziku koja je emitovana u najviše država – čak 128, što objašnjava popularnost glumice.

Serija koja je otvorila fenomen sapunica u Srbiji i regionu na do tada neviđen način je uticala na gledaoce.

Kada je glavna junakinja greškom optužena za ubistvo u seriji, građanska inicijativa iz mesta Kučevo u Srbiji je poslala pismo Vladi Venecuele i bivšem predsedniku Srbije sa zahtevom da se Kasandra oslobodi optužbe jer je nevina.

 

Njena popularnost nije zaobišla ni Indoneziju, u kojoj je vlada saopštila „da je nedopustivo da se zbog telenovele Kasandra ne ide na posao“.

Glumica poznata po širokom osmehu od 1996. godine udata je za kolegu Nikolasa Montera. Imaju sina Manuela Nikolasa.

Živi i radi u Bogoti.

(Ona.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *