Ministarstvo građevine izdvaja milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova u dva grada

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture, Goran Vesić, izjavio je danas da će to ministarstvo izdvojiti oko milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova stradalih u poplavama u Ivanjici i Požegi.

Vesić je zajedno sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelenom Tanasković, prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

– Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama. Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest, a na teritoriji Požege u 18 mesnih zajednica. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo – rekao je Vesić za medije i preneo da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima.

– Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra, i to će biti urađeno u narednom periodu.

Kako je ministar dalje naveo, on je domaćine obavestio da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta. Razgovarao je i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *