Nevreme sa kišom zahvatilo delove Hrvatske, voda poplavila podrume i dvorišta

Nevreme praćeno kišom zahvatilo je danas kontinentalnu Hrvatsku, tačnije delove Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije, kao i delove Zagreba, a uzrokovalo je plavljenja podruma i dvorišta, saopštio je Direktorat civilne zaštite.

U Sisačko-moslavačkoj županiji na području gradova Kutine i Popovače, opštine Donji Kukuruzari i naselja Repušnica pala je obilna količina padavina, a voda se izlila na saobraćajnice, u dvorišta, podrume i stambene objekte, prenosi Index.hr.

U Kutini su poplavljeni vrtić, Tehnička škola i zgrada Opštinskog suda, a ukupno je bilo oko 40 zahteva za ispumpavanje vode i dostavu vreća s peskom.

Zapadni deo grada Zagreba, na području Šestina, Kustošije i Malešnice, zahvatila je obilna količina padavina, što je uzrokovalo izlivanje vode na saobraćajnice, u dvorišta, podrume, garaže i stambene objekte. Zabeležen je i visok vodostaj na potoku Kustošak, a hitne službe su poslate na teren. U Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na području Garešnice je došlo do plavljenja podruma i okućnica, a voda se izlila i na saobraćajnice.

U Brodsko-posavskoj županiji na području Starog Petrovog Sela je zbog padavina došlo do punjenja odvodnih kanala i plavljenja podruma, dvorišta i saobraćajnica, a deo naselja Staro Petrovo Selo, kao i naselje Oštri Vrh, nakratko su bili bez snabdevanja električnom energijom, saopštio je Direktorat civilne zaštite.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *