Usijano nebo nad Zagrebom: Zabeleženo više od 40 munja

Na širem području Zagrebazabieleženo je više od 40 munja, a meteorolozi najavljuju jake lokalne pljuskove i grad sa prolaznim olujnim vetrom. Najveća koncentracija je iznad Medvednice, a nevreme će se premeštati prema jugu.

Jaka kiša poplavile su neke puteve na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću. Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba od 15 sati u odradila je 13 intervencija, od kojih 12 ispumpavanja vode.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su uputili upozorenje i pozvali građane na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

“Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, saopšteno je iz DHMZ.

Velika koncentracija munja je zabeleženo je i na Velebitu, istočno od Knica, kao i na području kod Nove Gradiške.

Kako prenosi hrvatski portal 24sata, haos je zabeležen u Kutini, Zadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gde 79 vatrogasaca ispumpava vodu i radi na sanaciji, nakon što je nevreme izazvalo poplave, a voda ušla u objekte i poplavilo puteve, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ). Nevreme je, navode, pogodilo Split, gde je oluja rušila stabla i poplavila puteve.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *