Vanredna situacija u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju zbog posledica poplava

Kako prenosi RTS, vanredna situacija je i na celoj teritoriji Jagodine i u Babušnici.

U dvorištima u okolini Šapca je preko 70 centimetara vode, a u nekoliko kuća gotovo pola metra. Bujica iz kanala Mutnik poplavila je najniže delove Pocerskog Pričinovića, a onda se prelila i u drugi deo sela.

U Jagodini je bilo poplavljeno na stotine garaža i podruma, a kanalizacija nije mogla da prihvati 70 litara kiše po kvadratu. Voda je ušla i u niže delove bolnice i Doma zdravlja, najugroženije su Hitna pomoć i Služba urgentne medicine.

Nakon povlačenja vode, otpočelo je čišćenje.

“Plan je da privremeno preselimo Hitnu pomoć gde je bila kovid ambulanta, kako bi u sledeća dva meseca mogli da uradimo kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže”, kaže direktor Doma zdravlja u Jagodini Darko Miletić.

U 15-ak babušničkih sela oštećeni su putevi, u pojedinim je ugroženo i vodosnabdevanje. U kasnim popodnevnim satima, opštinu Aleksandrovac zahvatilo je snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

Nevreme je zahvatilo i opštinu Kosjerić, kada su se izlili bujični potoci i poplavili dvadesetak objekata. Obilna kiša je i koceljevačkom kraju, gde je već desetak dana na snazi vanredna situacija zbog problema od prethodnih padavina.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *