"Želim da iskorenim AIDS do 2030. godine": Elton Džon donirao 125 miliona dolara u borbi protiv bolesti

Britanski pevač Elton Džon rekao je da je moguće i izvodljivo iskoreniti AIDS do 2030. godine, a njegova humanitarna organizacija pokrenula je novu inicijativu.

Fondacija Eltona Džona za borbu protiv AIDS-a danas je pokrenula trogodišnji fond, vredan 125 miliona dolara za borbu protiv sve veće stope zaraze HIV-om u ranjivim zajednicama.

Govoreći o Rocket Fondu za Good Morning America, pevač je rekao:

Imamo još posla, ali zato ovo pokrećem, stvarno želimo okončati situaciju s AIDS-om do 2030. godine, mislimo da je to moguće i izvodljivo, pa samo želimo da idemo dalje.

Fond će podržati pristup prevenciji i lečenju HIV-a za više od miloun ljudi, uključujući omogućavanje pristupa testovima, antiretrovirusnim terapijama i preventivnom lečenju HIV-a pre izlaganja.

Džon je takođe pokrenuo “Let Your Inner Elton Out”, koji podstiče ljude da podignu svest o AIDS-u i HIV-u na društvenim mrežama spominjanjem 76-godišnje megazvezde.

Poruka je, hajde, “Let Your Inner Elton Out”, hajde da prikupimo novac, završimo s ovim. Izazvaću neke svoje prijatelje… Izazvaću Mihaelu Džej Rodrigez, Nila Patrika Harisa i JoJo Sivu da vidim šta će da smisle – rekao je, piše “Index.hr”.

Svetski poznati pevač govorio je i o svojoj turneji Farewell Yellow Brick Road.

Biće emotivno, ali ne razmišljam o tome. Samo sam koncentrisan na to da napravim sledeći najbolji nastup koji mogu.

Završni koncert trebalo bi da se održi u Stokholmu, u Švedskoj, sledeći mesec.

Moji sinovi biće na završnom koncertu. Biće to sjajna prilika i ko zna kakav će to biti osećaj.

Prethodno je potvrdio da će ovo definitivno biti njegova poslednja turneja, napomenuvši da će održati gotovo 350 koncerata samo na ovoj turneji.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *