Bratislav Gašić otvorio je u Brodarevu novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u Brodarevu novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja što je od velikog značaja sa aspekta zaštite i bezbednosti stanovnika Brodareva, kao i okolnih mesta, jer se u značajnoj meri smanjuje vreme reagovanja vatrogasaca-spasilaca u slučaju nesreća, kao i drugih vanrednih događaja.

„Jedan od odličnih načina kako možemo brzo da pomognemo Sektoru za vanredne situacije jeste upravo primer Brodareva gde je lokalna samouprava izdvojila značajna sredstva da se izgradi nova vatrogasno-spasilačka zgrada, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je opremilo i dovezlo nova vozila koja će biti na usluzi građanima ovog dela Srbije“, izjavio je ministar Gašić.

Ministar je istakao značaj zajedničkog rada i najavio da će se u narednom periodu razgovarati sa svim lokalnim samoupravama o tome gde se još u Srbiji može uraditi ovo što je to urađeno u Brodarevu.

„Klima se promenila. Važnost vatrogasaca-spasilaca svakim danom raste i moja neizmerna zahvalnost svima njima koji daju sebe da spasu i živote i imovinu građana Republike Srbije“, poručio je ministar Gašić.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje zahvalio se MUP-u i Sektoru za vanredne situacije i naglasio značaj izgradnje objekta Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Brodarevu zbog brže zaštite i bezbednosti stanovnika ovog naselja i okolnih mesta udaljenih više od 20 kilometara od Prijepolja.

Tokom posete Zlatiborskom okrugu, ministar Gašić obišao je i Policijsku upravu u Užicu.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *