Dalić o Livajinom napuštanju reprezentacije posle haosa s navijačima: Nagovarao sam ga…

Marko Livaja napustio je reprezentaciju Hrvatske posle incidenta koji se dogodio pre 2 dana tokom treninga na “Rujevici”.

Napadača Hrvatske je nekolicina navijača Rijeke vređala tokom celog treninga i terala ga iz nacionalnog tima nakon čega je on izgubio živce i krenuo ka tribini kako bi se obračunao s njima. Veći eksces je sprečen, ali na kraju iskusni centarfor je odlučio da napusti tim i ne učestvuje na završnom turniru Lige nacija.

Selektor Zlatko Dalić je na današnjoj konferenciji za medije poručio da razume Livajinu odluku, iako je pokušavao da ga ubedi da ostane u reprezentaciji.

– Razgovarao sam sa Markom, pogodilo ga je i razumem ga. Pokušao sam da ga odgovorim od odluke, ali nažalost nisam uspeo i to mi je žao. Razumem ga i podržao sam ga – rekao je Dalić i dodao:

– Žao mi je što je došlo do ove situacije. Ostali smo bez važnog igrača za Ligu nacija. Jedan izolovani incident koji je trajao minut-dva doveo je do toga. Mi smo preko portparola osudili i ja osuđujem svako vređanje hrvatskog reprezentativca. Nismo to zaslužili i za svaku je osudu.

Livajino napuštanje reprezentacije ne znači da ubuduće neće ponovo biti pozivan ukoliko svojim igrama zasluži poziv.

Fudbalski savez Hrvatske je zatražio od policije identitet čoveka koji je vređao napadača kako bi mu ubuduće bilo zabranjeno da dođe na bilo koju utakmicu hrvatske reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *