(FOTO) Policija prodaje svoje automobile: Početne cijena od 1.400 KM

Ministarstvo unutarnjih poslova  Zapadnohercegovčakog kantona raspisalo je javni poziv za prodaju službenih motornih vozila putem javne licitacije.

Javni poziv raspisan je na temelju Odluke Vlade ZHK o odobravanju prodaje službenih motornih vozila Ministarstva unutarnjih poslova putem javnog nadmetanja broj: 01- 259-1/23 -152 od 24. ožujka 2023. godine i Rješenja o imenovanju Povjerenstva za prodaju službenih motornih vozila putem javnog nadmetanja broj:02-1-358/23 od dana 31. 5  2023. godine.

MUP tako prodaje četiri vozila Golf 5 i jednog Golfa 4 kao i dvije Škode Fabije, Volkswagen Transporter T4, Renault Megane te dva motocikla marke BMW 75 RT piše Jabuka

Pravo na sudjelovanje u postupku javnog nadmetanja imaju sve pravne i fizičke osobe.

Javna prodaja vozila će se održati u Gradskoj vijećnici Ljubuški (Vukovarska b.b.) 19. 6. 2023. godine s početkom u 9.00 sati.

Od 9:00 sati pristupa se zaprimanju jamčevine za svako pojedinačno vozilo i to u iznosu od 10% od početne cijene vozila i ponuda. Ponuditelj će prilikom uplate jamčevine uz ”primitak” kao dokaz o uplati jamčevine, predati i obrazac ponude u koji mora čitko popuniti cijenu koju nudi (brojkama) zaokruženu na deseticu izraženu u KM za pojedinačno vozilo.

Ponuda ne može biti manja od početne cijene vozila. Obrazac ponude i jedna kopija ”primitka” se pakira u omotnicu i predaje Povjerenstvu za prodaju

Nakon uplate jamčevine i predaje ponuda svih ponuditelja, pristupa se otvaranju ponuda za svako vozilo. Svaka ponuda se čita javno i evidentira u zapisnik. Povjerenstvo za prodaju javno konstatira čija je ponuda najviša i proglašava ponudu tog ponuditelja pobjedničkom.

Renault Megane iz 2007., korišten nekoć kao presretač, prodaje se po početnoj cijeni od 1.700 KM

U slučaju da, dva ili više ponuditelja ponude istu cijenu, samo ti ponuditelji će dobiti nove obrasce u koje će čitko upisati nove cijene, s tim da ranije uplaćena jamčevina vrijedi do okončanja nadmetanja. Ovaj postupak će se ponavljati sve dok se ne dobije najviša ponuda. Takva ponuda se evidentira u zapisnik, te se prihvaća kao konačna.

Ponuditeljima čija ponuda ne budu prihvaćena, jamčevina će biti vraćena odmah nakon završetka javnog nadmetanja.

Troškove prijenosa vlasništva, transporta kao i ostale troškove u skladu sa zakonskim propisima plaća kupac. Ponuđač koji da ponudu s najvećom cijenom (najpovoljniji ponuđač), dužan je izvršiti uplatu u roku od osam dana od dana potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Ako odabrani kupac ne potpiše ugovor o prodaji vozila i ne uplati licitirani iznos u roku od osam dana od dana potpisivanja ugovora jamčevina se ne vraća. Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke zadržava pravo zaključivanja ugovora sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem. Ponuditelju s kojim se sklopi ugovor o prodaji, jamčevina će biti vraćena nakon uplate cjelokupne cijene.

Početna cijena VW Transportera T4 iz 2000. godine je 1.400 KM

Kupac s kojim Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke zaključi ugovor o kupoprodaji je dužan u roku od tri dana od dana uplate kupoprodajne cijene preuzeti kupljena vozila.

Prodaja vozila obavlja se po načelu ”viđeno – kupljeno”, što isključuje sve naknade prigovore kupaca.

Vozila se mogu pogledati 16. lipnja 2023. godine, od 9:00 do 15:00 sati, na lokaciji iza pravne osobe M.R.M Hrašljani 12, Ljubuški, objavljeno je u utorak na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *