Opet kvar na Boingovom avionu: Zbog novog problema uporena isporuka 787 Dreamlinera

Kompanija Boing upozorila je na novi kvar na svojim avionima 787 Dreamliner i navela da će isti odložiti isporuke širokotrupnog aviona, najnovijeg proizvoda kompanije.

– Proveravamo avione 787 u našem inventaru zbog neusaglašenosti u vezi sa horizontalnim stabilizatorom. Avioni kod kojih se utvrdi ovaj problem biće popravljeni isporuke – navodi se u saopštenju Boinga.

Problem koji je Boing otkrio odnosi se na mali razmak u horizontalnom stabilizatoru. Boing je rekao da to nije povezano sa bezbednošću letova i da avioni u službi mogu da nastave sa radom. Kratkoročne isporuke će biti odložene za oko dve nedelje, saopštio je Boing.

Problem je najnoviji u nizu proizvodnih problema na Boingovim avionima koji su usporili, ako ne i potpuno obustavili isporuke određenih aviona, baš u trenutku kada avio-kompanije traže nove avione kako bi iskoristile bum putovanja.

Boing je pauzirao isporuke aviona nekoliko sedmica ranije ove godine zbog problema na komponenti trupa na određenim 787. Najnoviji problem trenutno ne utiče na Boing-ove godišnje planove za isporuke Dreamliner-a, saopštila je kompanija. Boing je procenio da će ove godine isporučiti između 70 i 80 aviona.

Kompanija je takođe morala da preradi neke od svojih najprodavanijih aviona 737 Max ove godine zbog druge vrte problema.

(Telegraf Biznis)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *