Saznajemo: Zvezda želi "novog Jana Oblaka", slovenački reprezentativac prvi pik na Marakani

Crvena zvezda je posle dolaska novog trenera Baraka Bahara krenula u potragu za novim golmanom. Trener Barak Bahar je odmah po dolasku preneo Milanu Borjanu da ga ne vidi kao prvog golmana, a upravi kluba je predložio reprezentativca Izraela Omrija Glacera za njegovu zamenu.

Izraelski mediji preneli su informaciju da je Zvezda poslala ponudu u iznosu od 900.000 evra Hapoel Ber Ševi, dok Izraelci nisu željni da ga puste bez dva miliona evra.

Ali, kako Telegraf saznaje, Glacer nije jedini pik crveno-belih za novu “jedinicu”. Prema našim saznanjima, uveliko se radi i na mogućem transferu golmana Olimpije Matevža Vidovšeka.

Vidovšek je jedan od najperpektivnijih golmana Slovenije, prošao je sve kategorije ove reprezentacije, a svojevremeno je prošao i omladinsku školu Atalante, koja ga je još 2016. godine otkupila od Dravograda.

Vidovšek je prošle sezone na 35 utakmica u dresu Olimpije primio 26 golova uz 20 “klin šita”, a postao je i reprezentativac Slovenije, ali je za sada sve utakmice za koje je pozivan bio na klupi, pošto je na golu reprezentacije Slovenije neprikosnoven Jan Oblak, dok Vidovšeka vide kao njegovog naslednika dugoročno na golu “Zmajčeka”.

Podsetimo, nedavno je i sportski direktor Zvezde, Mitar Mrkela rekao da Zvezda želi jednog igrača iz Slovenije u izjavi za Delo.

Jedan od glavnih zadataka naših skauta je praćenje igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Pratimo jednog od slovenačkih igrača, ali ne bih ga javno pominjao – rekao je Mrkela.

Prema saznanjima Telegrafa, upravo je Vidovšek ovaj igrač koga je Mrkela zagonetno najavio.

Takođe, već dugo je na radaru crveno-belih i slovenački reprezentativac Žan Vipotnik, koji nastupa za Maribor, ali je njegova cena znatno visoka i pitanje je da li će se crveno-beli opredeliti za njega kao izbor za najveće pojačanje u napadu.

Kada je golman u pitanju, definitivno će biti odlučeno posle konsultacija trenera Baraka Bahara i sportskog sektora. Trener ima želju za golmanom iz svoje domovine, a verovatno će presudno biti i koliko bi obeštećenje trebalo da se plati za Glacera i koliko bi povoljnije bilo dovođenje Slovenca, koga sportski sektor vidi kao podjednako kvalitetno rešenje.

Pogledajte i jedan od golmanskih treninga Matevža Vidovšeka.

(Telegraf.rs)

Author: admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *